Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gott nytt år eller Gott nytt ont år?

 
Kan ett nytt år
leda in oss på rätt spår
Det är svårt att säga
om vi sanningen vill väga
 
Men vill vi ljuga för oss själva
så kanske vi kan blunda för sanningens skottsalva
Och lyssna på Åkesson, regeringens nya skald
det var ingen som sköt utanför MacDonalds
 
Bensinpriset väger inte tungt
så varför låta sanningen prata till punkt
Det finns det sjuttiotusen anledningar till
För att de som har en månadslön mer än det, ska få lite till
 
Att visa empati är numera en förbjuden vara
sånt ska ingen betala
Nu måste du jobba helst för slavlön
annars kan du be din sista bön
 
Förstår att Bert-Åke Varg inte vill stanna kvar här
för i Fablernas värld 
Är djur också människor
men så fungerar det inte i Nazisternas värld
 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-01 12:23



Bookmark and Share


  Miley Cyrus Simp I
riktigt vacker dikt. politisk också. wow! vilka punchlines! kommer ihåg när jag träffade dig i tumba centrum. tack för diktsamlingen! *nyårskram* <3 // den dära med brandgult hår. saknar dig fortfarande på radio totalnormal! :) "att kämpa är frihet" - kurdiskt ordspråk <3
2023-01-01

  Vindsvala VIP
Något gott år kan vi inte vänta oss med sådana härskare vid makten. det ser vi redan nu.
2023-01-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP