Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dilemma på kristallutställningen. Där går det inte att rusa omkring med en Kimono hur som helst.


Kristallkatedralen


Lär mig att inte röra
alla vackra saker på hyllan.
Ingen chans att händerna
vore för små
för att tappa alla glasdockor.
Lär mig vad fickor är till för
och hur jag ska bolla nävarna.
Ingen chans att naglarna
är för korta
för att skrapa upp allt glas.
Lär mig att tvätta händerna
för att bli av med
allt rosa kristallblod.
Ingen chans att smeta ut dem
för att blanda blod och tårar.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 94 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-05 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen