Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vild och vacker


Vild och vacker

Jag vill ha långt hår
Tjockt hår
Lockigt hår
Glänsande hår

Det ska dansa på mitt huvud
hopplöst och
böljande

och falla ned
i mitt ansikte
så att jag kan
stryka undan det
från ögonen

Jag vill springa
i gräset
skratta
falla ihop
och somna
med ett fågelbo
som kudde

Sen vill jag vakna
se morgonljuset
ramla ner över mig
genom snåriga grenar

Jag vill gunga i en trädkrona och dricka vattnet från en silverkälla

Jag vill resa mig upp
ruska av mig mitt förflutna
och hoppfullt
rufsa till håret
och sätta upp det i en
trasslig knut

Jag vill vara
vild och vacker






Fri vers av Pia de Veen
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-11 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pia de Veen
Pia de Veen