Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grått i programmet

miljonprogrammet
grå hus

samtidigt som
grå himmel

gillar det
på nåt sätt

det som är
oförställt

ingen tvångsmässig idyll
där det ska vara lyckat
och lyckligt hela tiden,
inga golfgubbar med rosa
skjorta och BMW, inga
Sunes sommar-familjer
som jäktar omkring med
oändliga krångelkoefficienter
såsom parkeringsbestyr eller
sand i glasstruten eller för
trånga skor som måste bytas
innan affären stänger och
vad ska vi äta, ska vi åka
hit eller dit eller tillbaka,
var är toaletterna och vem
låste sommarstugan?

huvudvärk

för att vara lyckade
ter de sig väl spattiga

ordverkstan deras
megafon för banaliteter

huvudvärk

vill inte höra
badboll mjukglass
kubb Disney Mello
sjukt kul sjukt gott

vill höra
Caravaggio
Dostojevskij
pleistocen
kambrium

det skär sig

huvudvärk

Stockholm
gillade Högdalen
vardagligheten

Drottninggatan
intryckskakafoni
shoppingmardröm
turistsammelsurium

reklamen
som säger
att man ska

kalenderstress

huvudvärk

räkna ut mig




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-12 23:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att hylla ofjäsket.
2023-01-15

  Månfare VIP
Du hade kanske uppskattat "brutalismen" då
2023-01-13
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP