Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att sluta knyta fickans näve

Men vad har jag i fickan?
En knuten näve.
Likt ett stängt fönster eller okläckt ägg
Som en darrning inifrån som fastnat i nätet
Som en vilja när det träter
-ett massivt hål i garagets vägg.

De vill lära mig slappna av-
när de tappar mig på livets sav
-ska jag lära mig om stoiker och mindfulness
Inte ropa i vinden mer
inte se
inget veta
bara flyta med.

Jag vill ropa ännu högre
hoppa ut från ett stup -stup i kvarten
ner i djupet av mitt "nej"!
och bära upp det till ytan som en utter
och kasta min sten
tills den vrider sig runt dem
likt en mutter.

Det är så jag sätter dem på plats
och knyter loss mina bundna händer.
Det är då jag vinner mig tillbaks
när turen vänder.




Bunden vers (Annat versmått) av Månfare VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-15 15:44



Bookmark and Share


    Solbelyst
Gillar de underfundiga metaforerna och tänker:
-Det finns lika många sätt att söka efter inre frid som det finns människor…uttrar, muttrar eller stoiker :)

Och en ständigt knuten näve i fickan är inte ett av dem.


2023-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP