Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilar

Det finns ingenting elakt att säga som jag inte redan tänkt om mig. Stegen landar mjukt, jag sjunker ner och benen blir sänken. Träden sväljer varje ljud och frosten varje doft. Vinden har vävt det döda gräset till en matta. Den svarta jorden sover. Det är en drömlös sömn. Här finns inga monster, inga änglar. Bara det frusna vattnet mellan nakna aspar. Något svalde min röst. Och orden vilar på min tunga.




Prosa av jba VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-01-23 09:54



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Jord/natur och mänsklig själ blir för mig ett här. Att slutligen ge efter, försjunka i ett slags vegetativt tillstånd. Både om vila och om väntan, kanske på återfödelse ?
2023-02-05

  till E
Första raden känns verkligen. Tycker verkligen att du hittar rätt i flera formuleringar därefter. Vackert och sorgligt. Träden sväljer osv är briljant.
2023-01-26

  Emanuel Sigridsson VIP
"Träden sväljer varje ljud och frosten varje doft." Mästerliga satser där subjektet tas åt sidan. Landar i jagets kamp med att finnas till "Något svalde min röst. Och orden vilar på min tunga." En ljusstrimma om än svag.
2023-01-25

    ej medlem längre
Läser man texten högt märks det var meningar som är korta kan bindas ihop. Iaf i min läsning. En smaksak såklart.
2023-01-25

  Eva Langrath VIP
Det finns en ton i orden som tilltalar mig.
2023-01-24
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP