Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör den vilda världens toner

ytterst är människan ett djur
innerst är det djurets instinkter
som definierar människonaturen

när du blir hungrig
inte fan är det nån
social konstruktion

ta av dig lurarna
stäng av telefonen

hör fåglarna
känn pulsen
se gräset

kulturen är en fernissa
blodet ljuger inte

umgås med hundar
de lär dig nuet mer
än nån hittepåguru
hundar behöver inga
institut, inga certifikat

känn din reptilhjärna
så du behärskar den

din intuition är lagrade
kunskaper, erfarenheter
lita därtill mer än på
tillrättalagda teser,
stundom kan du
se runt hörn

livet är inget seminarium
livet är ett organmarathon

du behöver inte gå på kurs
för att hitta dig själv
du är ingen borttappad vante

du är människa
inte nåt könlöst
projekt från
Konstfack

lägg inte asfalt på din vilja
ha respekt för dig själv
var inte andra till lags
genomskåda ljuget
från lenkäftarna, de
städsekorrekta

låt inte reklamen
bygga bo i ditt huvud

hör den vilda världens toner
låt best och blomma sjunga




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-02-08 14:32



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Även en "Guds"-troende hundägare som jag kan på många sätt instämma i detta humanistiska credo och i denna naturalistiska dekalog och dogmatik!
2023-02-09

  Staffan Nilsson

Absolut! - människa är både till yttre och inre djur.
Men kultur är inte fernissa - kultur är djup som gör oss mer än djur!

2023-02-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP