Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en omskrivning av visan "en sjömans begravning" jag hörde en natt. Jag skfrev om den till en kärleksförklaring till mig själv, att inte vara beroende av en partner


Mosslik

Över mossans gröna bländing
En älskare är inget jag saknar.
Men vid gölens svarta djup, där lägger jag min blomma
I en kista gjord av mossa och lav, där ligger allt jag söker
Genom ennu en natt hör jag ditt tysta ljud
Mellan tall & gran lägger jag mitt blomster
Ändå strömmar tårar ner, låt mig fylla göens djup
En kista gjord av bark och mossa
En älskare är inget att sakna
Blott bark och lav pryder denna grav
Där ligger ingen blomma
Till min mor vill jag tala om; en älskare är inget saknar
Men om jag en dag vänder hem med en flicka i lövad skrud
Henne jag riktigt håller av




Fri vers av Karin Blom
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-09 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Blom
Karin Blom