Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är jag som är svensken.

Det är jag som är svensken.
Ni vet han ni pratar om hela tiden.
Jag skulle vilja berätta lite om mig.
Ni behöver inte lyssna om ni inte vill. Men jag har ett litet budskap.
Jag vill berätta om värderingar som jag har.
Inte värderingar som ni säger jag har.
Jag kallar inte folk för okvädesord. Det är viktigt för mig.
Jag kallar inte Åkesson för rasist eller nazist.
Jag kallar inte Löfvén för Rövén eller kommunist.
Jag kallar inte vänstern för vänsterpack
Jag kallar inte högern för nationalsocialistsvin.
Jag kallar inte narkotikaberoende personer för pundare.
Jag kallar inte er som dricker alkohol för alkisar.
Det är grundvärderingar för mig.
Jag gör dumma saker ibland.
Oftast får jag ångest för det men ibland lär jag mig av det med.
Jag är inte felfri.
Ni säger massa saker om mig.
Saker som jag tycker och saker jag vill göra.
Ni använder mig som verktyg för att föra ut ert budskap.
Svensken vill inte det säger ni.
Svensken vill det säger ni.
Vi svenskar är emot det.
Vi svenskar gör inte så.
Vi svenskar är för det.
Vi svenskar gör så.
Jag är svensken. Jag tror många håller med mig.
Jag säger inte att ni gör det men jag tror ni gör det.
Ni säger, Stoppa invandringen. Svensken har fått nog.
Ni säger, Svensken vill hjälpa alla invandrare oavsett.
Ni säger att alla grova brott begås av invandrare.
Ni säger att alla invandrare som begår brott är värda en andra chans.
Svensken vill det säger ni.
Men vet ni?
Svensken kan prata för sig själv.
Han behöver ingen som gör det åt honom/henne.
Svensken har egna åsikter.
Åsikter som kanske inte stämmer överens med era egna.
Svensken känner till att allt inte är svart eller vitt.
Svensken vet att det finns gråzoner.
Svensken vet att de flesta invandrare är hederliga människor.
Svensken vet likväl att de flesta svenskar är hederliga människor.
Svensken vet att inte alla muslimer våldtar.
Svensken vet också att inte alla män våldtar.
Svensken är trött på att ni sätter epitet på grupper av människor.
Svensken vill att alla skall behandlas lika.
Gammal som ung.
Svensk som invandrare.
Kvinna som man.
Svensken är förnuftig
Svensken kommer komma till tals.
Och ni måste sluta prata som om ni visste hur svensken tycker och tänker.
Det är era tankar och ert tyckande.
Låt det vara så.
Då blir svensken glad och nöjd tror jag.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Thomcover
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-10 17:30



Bookmark and Share


    Askanden
en bra svensk
2023-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Thomcover
Thomcover