Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvud hjärta kropp

Jag är så trött på att tänka
Det är något jag gjort
Nästan hela mitt liv
- Med bättre eller sämre resultat,
Förstås
Men det är så jag har levt
Innanför skallbenen
I önskedrömmar

Kan jag snälla få möta dig
Bara som en kropp
Kan vi
Strunta i att prata
Jag är så trött på att bli
Dömd och bedömd
Kan vi inte bara
Finnas så
Kan vi andas
Springa
Känna smärta och sedan
Försöka läka den

Du ser
Jag är så trött på att tänka
Jag har tänkt nästan hela mitt liv
Och vad har jag ens kommit fram till?
Inte mycket mer än att
Huvudet är kört
Om man inte har sitt hjärta med sig

Och där står jag
Jag har tagit tillvara mina så kallade förmågor
Så gott som jag kunnat
Jag har jobbat nästan varje dag av mitt liv
Utom de dagar då själen har rämnat
När tårarna bränt mig
Och andetagen fastnat i lungorna som tjära



Blir man någonsin nöjd?



Kanske hade jag varit lättare att älska
Om jag inte hade lidit så mycket
Eller hade det om möjligt varit ännu lite svårare

Det är så svårt att kvantifiera lidande
Det kan hända att jag lidit fel
eller att jag ändå inte lidit mycket nog



Kanske var hela levandet ett lidande i sig



Jag drömmer om att bara känna

Sluta tänka

Sluta drömma




Jag önskar att jag bara visste hur




Fri vers av kalldusch
Läst 100 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-21 18:29



Bookmark and Share


  Minkki VIP
applåderar textbygget. Inte lätt att vara människa
2023-02-21
  > Nästa text
< Föregående

kalldusch