Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ljuger inte

Det finns nog de som ställer högre krav på sig själva
Och tänk vad dåligt världen hade gått runt
Om det inte vart för alla duktiga idioter

Mitt problem är att jag föddes hudlös
Med en kropp som inte kan ljuga
Jag var liksom dömd att alltid säga
Precis som det var
Inte med ord
Men med smärta

Ni kommer känna mitt lidande
Vare sig ni vill det eller ej

och på så vis kommer ni bli varse alla dumheter

- För detta har man både
Hatat och älskat mig

Det är stundom rätt så jobbigt att vara sån
Jag har försökt att
Dissociera från den här sårbarheten
På diverse mer eller mindre destruktiva sätt

Och min själ har hatat mig för det
Den säger:
Då kan du lika gärna dö

Så jag antar att jag väl måste stå här rakryggad
Och säga till dig precis hur det var




Fri vers av kalldusch
Läst 132 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-09 11:29



Bookmark and Share


  Stisse
En stark text som berör. Tycker om "jag föddes hudlös med en kropp som inte kunde ljuga" det är precis som det känns. Tyvärr svarar kroppen med värk när känslor dämpas och kväver det som bara ska fram i ljuset.
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

kalldusch