Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitdemonerna

dom kommer nu

vitdemonerna

brytningstiden
deras hemvist,
med bud från
Hades

för att nytt ska födas
måste gammalt dö
det är urålderns
jordiska villkor

avslöjandets tid
obarmhärtig är
kallsolens laser
skenet är sterila
operationsögon
över människor
likaledes marker

luktfri sjukhusluft
föregår bladlivets
alstrande symfoni

plastskräp i
lövlösa buskar
glåmiga nyllen
spattiga hundar
matte har vårfnatt
säger nästan sommar
innan kastvindens hagel

växlande molnighet ger
pålitligt bilhandlarväder
bakom hörnet-garanti för
förkylning och märgfrys

varmlaguner avvaktar
demonernas vitrancuner
än dröjer väna älvors
fornglömda daggdimma




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-27 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP