Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två clowner ett hjärta

Nu kan ni skratta ni ni som vill mig illa
Nu kan ni skratta ni ni som vill se mig besegrad och bortgjord
Men i denna historia finns två clowner
Den som tog och den som gav
Den som lurades och busade
Den som byggde upp och segrade
Den som stod emot glåporden

Staden skrattar åt båda dessa clowner
Endel blir glada andra förundrade och fundersamma
Men den ena kommer stå pall och visa världen sitt kall
Den andre är så stark så stark, om ni bara visste
Den första tror på en framtid någon annanstans långt
Bort från blickar, onda ord och falska påhopp
Den kommer läka, resa sig och bli starkare än förr

Clownen skrattar sitt värsta skratt skrämmer barnen som tror den är snäll
Barnen gömmer sig bakom sina föräldrar
Clownen fortsätter skratta tills dess den får betalt går hemåt och byter om till sin vanliga skepnad
Nöjd med sitt jobb som stadens clown
Men passa er alla för dessa två clowner
Den ena är skrämmande och blodig
Den andra vill bara visa kärlek till världens alla barn

" Två clowner ett gemensamt hjärta som slår i samma takt resten av dens liv"

?---------------------------------------------------------------------------

Maskerad bal

Vad är väl en bal på slottet?
- ........ ........ ........ !

Två clowner på bal de gå
Men de kan inte stå
Kaffekasken satt som en smäck
Och de båda var helt väck
Undrar ni hur det gick på balen?
De fick varsitt hugg och en liten bugg :)

---------------------?-------------------------------------------------

Uppstånden

Den ena clownens destiny is shining so brigthly like the stars above
Den andre clownens destiny is yet to come and you never no when you meet them
Den första clownens heart is like a hole in the dark
Den andra clownens heart is stolen to go apart
Den ena clownens window is open to the world
Den andre clownen is learning step by step, day by day, night by night





Fri vers (Fri form) av Foten 5
Läst 23 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-01 06:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Foten 5
Foten 5