Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Low vibrations there, honey

tystnaden eller orden
jag vet inte vad som är värst

i tystnaden och tomrummet
ter sig orden ofarliga
i tomheten som föds i en avsaknad av läppar
mot hud
fingertoppars känsliga beröring
glimten i dina ögon
och så doften, den jag ville drunkna i
tomheten efter den

Edith Södergran skrev att ”det anstår
mig icke att göra mig mindre
än jag är”
men mitt i allt det här, i tystnaden och i tomrummet,
får begrepp som sådana inte plats
tomheten trycker bort allt det som tidigare varit självklart

och frågan om vad som gör mest ont
kvarstår

i mitt inre hör jag dig säga, eller tänka,
”low vibrations there, honey,
to be honest”

och jag ler, skrattar till
får en inre syn, igen, av glimten
i dina ögon
den som är du

men jag får inga svar
på min fråga
om vad som är värst
tystnaden eller orden




Fri vers av morningbell
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-03 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morningbell
morningbell