Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underkastelsen

Det gror, och det gnager
där dödens väntan
känns mer otålig än vanligt
Rädslan och smärtan,
allt annat är bara sovel
Överkrälad av myror
som utan samvete ska kväva och förtära

Det är blomningen,
att knoppas, puppas och brinna
Det är en uppenbarelse
där fjärilar spricka
för aldrig tveka myran att kläckas
samvetslös och skrupelfri

Fjäril sväva fri utan stack
men offrad slav för vind och våg
Stävja mod, och spörja
att i rädslan för smärta
blir du trälen
I rädsla för smärtan utnyttjad




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-04 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP