Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen vid Porten.


Mot de allra flesta var han vänligheten själv.
“Välkomna! Stig in!” sa han. Lyfte artigt på glorian.
Mot vissa andra uppträdde han tydligt reserverat.
Men gav dem ändå gratis en returbiljett till Skärselden.
“Då ses vi väl så småningom igen!”
Likväl
var han benhård mot en minoritet av dom som sökte upp honom.
Det blev direkt en enkel till Helvetet. Utan diskussion.
“Det finns faktiskt ingen nåd för de värsta av oss. Vad som än för länge sen blivit sagt om förlåtelse”, morrade han.
“Dessa maktgalna mördarmän. Vitkindade eller med sotig mustasch under näsan!” avslutade han.
Torkade svetten ur pannan.
Satte glorian tillrätta.

Gjorde han.
Vaktmästar’ Per.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-10 11:14



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
I helvetet finns de mest intressanta figurerna
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP