Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som man är klädd blr man hädd

Ettt gammalt jämtländskt ordstäv säger ovanstående.
Det betyder att om man är välartad så blir man artigare bemött.
Detsamma kan sägas också om den som rätt kan formulera sig i tal och skrift, och då blir bemött därefter.




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-12 20:22



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Väldigt bra ordspråk att nyttja klokt!
2023-03-24

    Sefarge VIP
Jaa och om man blir till var mans spott
-kopp får man häcklas av Cyber-
medias hyenor tills man gör
en pudel eller stupar
på sin post?
;)


2023-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP