Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunna i anden

anden kommer
portionsförpackad
samt datummärkt:
tämjda redan på dagis
går de i sina led
anförda av
jante luther
byskvallret

den sociala
kontrollens
frivilligarbetare
bevakningsbestyr
på övertid

gruppmoral
medger inte
egna tankar

repeterade koncept
repeteras på recept
receptionen reptilkall
i saltstodernas replikhall

friskis & svettis
samlade på gräsytan
dompterade rörelser
instruktör med mikrofon

likformigt under
allmänningens
presenning

skola
korridorliv
kafferumsliv
lysrörsliv

högtider i
almanackan
dansbandsord
på sockervykort
klämkäckt
territorium

försök att le

en ohygglig
fantasibrist
inspirationens
atomvinter i
blyskrudad
grådagsleda

de dansar folkdräktsnyktert
runt midsommarstången
liksom med distans
lagomfika med sill
utanför kyrkan
tur med vädret

melodifestivalens
sondmatsnummer
skärmpliktiga
kollektivbins
chipslydiga
deltagande:
drönar inför
paljettdrottningens
sovhonung

järnbrist i
reklamens
rekorderliga
hjärnpaus

mackägare
bollbeordrar
telningar ty
fotboll är vägen
målet meningen

vad är fotboll
imiterad jakt
men de fäller
inga mammutar
i låtsasleken

pågående ejliv
stjärna fyrkant
väntrumsbyråkratins
herdar vallar tamfår enligt
schemakorrekt sedvänja
dirigenter dirigerar
dilettanter på
vuxendagis
där säger de
du kan ju

drömdöd
dödsfrist

nekrologen
sa välanpassad

var är
Colosseums
vilddjur




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-14 12:43



Bookmark and Share


  WyS VIP
Många sanningar på rad!
2023-03-23

  Bodingen VIP
Fick ett svart får uppkallat efter mig här i byn då det inte heller följde flocken.
2023-03-23
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP