Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den eviga rösten

Hur ska jag förklara det så att du förstår, hur ska jag förklara fajterna jag har med mitt inre utan att du tror att jag håller på att tappa mitt förstånd?

I slutet av varje dag ligger jag i mitt mörka rum med enbart den rösten som ska spela upp allt fel jag någonsin gjort i mitt liv. Den rösten som berättar för mig hur mycket bättre mitt liv hade varit om jag var någon annan.

Hur ska jag förklara det så att du kan förstå, jag förstår att du bara vill veta hur jag mår.

Jag kan inte förklara det bättre än att jag ständigt går runt med öppna sår.

Hur ska jag förklara för dig att samma röst som berömmer mig samtidigt strippar mig på min värdighet.

Jag gillar ensamhet, ensamhet ger mig ett lugn,ett andetag jag inte visste att jag behövde.

Men för evigt kommer jag dela min ensamhet med den här rösten.

Den här rösten som ska intala mig att jag bara stör och förstör.

Hur ska du förstå att den rösten får mig att vilja krypa ihop i mitt mörka rum och aldrig kliva ut.

Jag önskar med hela mitt hjärta att jag kunde få det att ta slut.

Hur ska jag få dig att förstå att den här rösten är min egen?

Min egen röst som intalar mig dag efter dag, att jag är värdelös.
Min egen röst som gång på gång gör mig mållös
Hur ska jag få dig att förstå att min egen röst förstör mig.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Charlize Gavalino
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-20 21:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark och berörande
2023-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Charlize Gavalino