Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


NÄR VI ÄLSKADE


den dagen då vi lärde 

lärde oss innerlighet 

då vi lärde att älska

 

den dagen var livet vårt

 

den dagen såg vi miraklet

 

så kom den dagen ... ... ...

då allt vi lärt inget var värt

för döden drabbade oss ändå

 

svälten rasade och krigen kom

den dagen då var livet svårt 

 

i dunkel fanns minnet av kärlek

men alla hade glömt hur den kändes

 

men så en dag kom solens strålar 

den bröt igenom murarna som föll

där fann några sina kärleksminnen 

 

en dag ska livet blomstra i skönhet

en dag ska svälten och kriget ta slut

för en dag har alla lärt om kärleken

 

idag minns när vi älskade vår nästa

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 170 gånger
Publicerad 2023-03-24 09:17



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Ja, sån tur att kärlek finns och att vi även som äldre kan minnas och återuppväcka känslor av spirande hopp och förnyelse!
2023-03-24

    Lena Staaf VIP
Kärleken övervinner allt!
2023-03-24

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord och bilder om hopp och
kärlek; det frö inom oss som alltid
finns kvar och kan slå ut igen.
2023-03-24

    Lena Söderkvist VIP
Konsten är att älska på både sina egna och andras villkor, läste nyss en dikt som handlade just om det, av en annan poetvän. Din dikt är inte sämre, men handlar ju litet bredare om kärlek än den förra.
2023-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livets ljus och mörker och kärleken vi trots allt bär i våra hjärtan.
2023-03-24

  Valter Örn VIP
Så innerlligt

och fint !
2023-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP