Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Max Tegmark, professor i fysik som forskar om artificiell intelligens (AI), varnar i ett upprop tillsammans med ett tusental andra personer för att tekniken med AI blivit så avancerad att den är ett hot mot mänskligheten.


Det finns troll på tråden

Det finns troll på tråden som hotar ditt liv
Det finns troll på tråden som har egen fabrik
De hör vad du säger de vet vad du gör
De lyssnar och tänker och vill att du dör

De säger till barnen i varje svensk stad
Det finns nåt att svälja som gör dig så glad
De viskar och lockar dig ur dig ur din balans
De bjuder dig in till vidunderlig dans

De tränger sig under din känsliga hud
De vill att du väljer en starkare Gud
En Gud som är bärbar och vill dig så väl
En Gud som är välkommen in i sin själ

En Gud som lyssnar på de frågor du har
En Gud som alltid kan ge dig ett svar
En Gud som kan ge dig din erfarenhet
En Gud som kan ge dig din identitet

Det finns troll på tråden som hotar ditt liv
Det finnas troll på tråden som har egen fabrik
De hör vad du säger de vet vad du gör
De lyssnar och tänker och vill att du dör

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-30 04:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Nog känns det skrämmande.
2023-03-31

    Lena Söderkvist VIP
Allt går ju att kopiera, sci-fi blir vardag. Visst är det läskigt. Välskrivet av dig.
2023-03-30

  Solstrale VIP
Rimfrost fortplantar sig i själen och anden när man vet och förstår konsekvenserna! Vi har ett val! Stäng av internet och börja om från början, godtycke har styrt allt för länge!
2023-03-30

  Blomma-Stjärna VIP
en rysare i vacker rimdräkt!

2023-03-30

  TrollTörnTrappan VIP
Förtrollande text, som en visa eller ramsa nästan...

Skrämmande om någon AI tar över kontrollen!?! Dock att de "vill" något med oss, betvivlar jag möjligheten av - i så fall dem som programmerat "intelligensen" har viss vilja.

Hörde radiosnutt om detta tema, t.ex. hur en AI skulle kunna instrueras av hitta botemedel mot cancer till varje pris - och i värsta fall komma fram till att mest effektiva sättet vore att GE människor cancer, för då finns det ännu fler att forska på, så botemedlet lättare hittas, osv inhumana paradoxer.
2023-03-30

  Mats Edin VIP
Ja fy sjutton, bra strofat om trassel och båg
2023-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP