Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arbetsmoral

Vi är jagade i en labyrint
man måste hitta ut i sprint
vadhelst de kräver får du gissa
men se till att inte målet missa

Du springer men hittar aldrig ut
de sa det var enkelt fast det är svårt
och krönte oss med dumhetens strut
det vi trodde oss äga var aldrig vårt

Du halkade efter, hann inte med
trots att du visste hur man gjorde
med utmattad kropp, namnbricka på sned
ställs du till svars av han bakom bordet

Du ville så mycket men kunde så litet
samvetet gnager trots att du slitit
regler som ämnats för allas väl
i systemet släckte din eldkastarsjäl




Bunden vers (Rim) av Månfare VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-30 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP