Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öl

Brusande bubbel som lyfter sinnet
Ljuv amoré som friskar strupen
Gyllene som den välslipade bärnstenen
Skum som rinner över likt en mild vulkan
Mirakeldrycken som har förenat människan i alla tider och perioder
Som har skapat glädje och lycka
Till alla som har smakat dennes livliga rus
Tusentals ton av malt och humle har bryggts dess gyllene floder
Dess vätska bevattnar den mänskliga civilisationen
Den bittra mjölken som när de sociala samspelen
För utan öl så är livet inte värt att leva




Fri vers av Filip Zetterlund VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-01 19:23



Bookmark and Share


  Månfare VIP
En härlig hyllning till Baccus ära!
Skål!
2023-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP