Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokratin

Demokratin vi lever i
Ett samhälle för alla ni
Som tror på det frihet
I vilket människan kan nå sin helhet
Här kan alla våra röster höras
Och alla våra tal föras
I demokratin kan vi alla leva fritt
Där din öde är helt och hållet ditt
I demokratin så är vi alla lika värda
När samspelet medborgare emellan blir närda
Här behöver vi inte frukta tyrannen
Ty folket är den som har makten
Och i demokratin så kan de tala de fria orden
Och oppositionen åtnjuter det makthavandes nåden
Tyranner har kommit och gått
Men demokratin har alltid bestått
Ty folkets vilja har alltid varit starkare
Än galna, impotenta härskare
Och här så finns det alltid bröd
Medan diktaturen erbjuder enbart död
Demokratin kommer alltid att finnas
Långt efter när ingen av diktatur lär minnas
Länge leve demokratin!
Utan den är friheten inte din




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-01 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP