Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Andra akten på temat invasiva främmande människor


UNIKUM ÄR EN BEDRÄGLIG INDIVIDUALIST


... meningarna       går        isär...

 

de som vill bli: 

sedda: ska vara sig själva rättvisa, sanna och äkta

hörda: ska vara frimodiga och våga tala för sin sak

uppmärksammade: ska vara ärliga och aldrig hymla

förstådda: ska vara öppna, trovärdiga, uppriktiga och raka

omtyckta: ska vara rättvisa, vänliga och omtänksamma 

älskade: medkännande, hänsynsfulla och kärleksfulla 

den som bryter detta genom att fuska  
eller som tvingar andra med hotbilder
att om du inte gör si eller så så är du ej
min vän - denne diskvalificerar sig själv

vad omgivningens svar blir är reaktionärt  
antingen ber du om ursäkt, gör bot och bättring
tar chansen att lära dig bete dig eller avvisas
utfallet kan endast den som fuskar skyllas för


... men            så           går        meningarna isär...

 

några har vänt på det hela och gör...

de som vill bli: 

sedda: kan vara själviska, orättvisa, lögnaktiga och oäkta

hörda: kan förtrycka andras röster för att bara höra sin egen

uppmärksammade: kan vara oärliga, ljuga, fuska och hymla

förstådda: kan vara påtryckande, falska och manipulerande

omtyckta: kan vara bedrägliga, lismande, fjäskande, skurkaktiga 

älskade: kan få dig att tro de är medkännande och kärleksfulla 

när du protesterar emot den som fuskar
kommer den att tända eld på dina argument
den kommer att vända dina vänner emot dig
den kommer vända din familj och släkt emot dig

du som vän kommer tyvärr att tro på fuskaren
omvärlden kommer först inte att se fuskarens dåd
men när den väl gör detta då är det alldeles för sent
fuskaren har vunnit på ett bedrägligt sätt emot alla

allas   meningar   går         isär     och   i    mellanrummet

lurar    sanningen    om     att   alla   blivit förda bakom

 

ljuset...

 

sanningen är nu den:

 

mörker väntar

krig väntar

fattigdom väntar

nödår väntar

kristider väntar

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-03 16:09



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
2023-04-04

    Lena Staaf VIP
De sista raderna är alldeles sanna och därför borde vi lägga våra småttiga aversioner åt sidan och se hur vi kan bemöta och i möjligaste mån förhindra de stora katastroferna.
2023-04-03

    Lena Söderkvist VIP
Stämmer rätt bra in på framför allt ett antal östpolitiker, detta. Tyvärr har vi ett sådant ultrahögerparti även i Riksdagen... Riskdagen?
2023-04-03

    Julia Engström VIP
Det är sant allt du skriver! Formulerat på ett intressant och tankeväckande sätt!
2023-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP