Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


bänkad


Så in i bänken


Jag satte mig på bänken
för att njuta av
dagens sista strålar

så in i bänken trött
efter min lunginflammation

En äldre man
kom och satte sig bredvid mig
och ville byta några ord

Född -31
på sitt 92:a år
frisk i kropp och knopp
jo jag tackar jag

Far hans hade jobbat i gruvan
under kriget
järnmalmen hade transporterats
ner till Tyskland
och omvandlats till vapen

betänk

det är endast 80 år sedan
Birger var 12
och hade just påbörjat
sitt sista år i skolan

Han bjöd mig hem
till sin lägenhet
för att beskåda sina blommor

jag tackade artigt
men en smula roat nej

Småningom vandrade han
vidare med lätta steg
fotboll på storbild
väntade därhemma

på serviceboendet

Kvar satt jag - bänkad
åldersmässigt 28 år yngre
men definitivt inte yngst
i sällskapet




Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-03 23:43



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Fint om ett fint möte.
(Men jag förstår inte varför du inte ville titta på hans blommor. Kanske du fått en planta med hem av en växt han bevarat från sin ungdom.)
2023-04-04
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP