Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto taget vid Grisslinge havsbad på Värmdö


Pappersflygplan


Jag såg en fågel idag när jag låg och solade.
En skrattmås, men jag tror den grät
inombords. Att den saknade nån
på andra sidan jordklotet men
inte kunde skönmåla sina tårar.                                             

Fem meter upp i luften. Ibland störtdök
den efter en glasstrut eller en korv
med bröd. Kanske var det dagens
höjdpunkt att hitta guldkornen alla
bråkade om.                                                                                    

Ibland svävar jag som på moln                                         när jag är på väg till dina breddgrader 
Ibland har jag luftgropar och turbulens
under mina vingar. Men inte idag.
I dag var det 23 grader i vattnet.
Folk doppade inte bara tårna ...

De var våghalsiga.


Störtdyk efter mitt hjärta
Störtdyk efter svarta lådan       

 

Ditt hjärta är min landningsbana                                                

Jag läste en roman och min största
oro var om det inte snart skulle landa
fågelskit i mitt hår ...                                                                  

Den hade allt i sitt blickfång.
Två tanter som solade topless, barn
som byggde sandslott och ungdomar
som hoppade från trean.                                                           

Jag zoomade in på dens svansföring
av sitt flygplan Boeing 707.
Jag undrade om den nånsin får jetlag?                           Om den får jetlag i livets looping?
Om silvertejp verkligen funkar som
universalt plåster på alla trasiga vingar.

Vilka resmål som har värst turister?                                      
Plötsligt så seglade den ner                                                         


Och allt blev blickstilla.

 

Tre sekunder gick.
Jag minns att jag hann tänka
att den måste fått stroke eller nåt ...
Det fanns hjärtstartare vid parkeringen.
Badvakter uppe i tornet.
Men ingen som visste hur
de skulle ge en skrattmås HLR.

 

Så där låg den med tuggummi i näbben.

 

Och jag minns att jag tänkte:
Får du nånsin jetlag i livets looping?
Jag vill mellanlanda i dina andetag                                sola på din fuktiga handduk när                                         vi nakenbadar i varandras skratt 
och kraschar jag en dag
Så vill jag kraschlanda in i dig
och din fuktiga handduk
med en dikt
på ett pappersflygplan




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-04-04 01:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Djup, vacker, innehåller något alldeles extra! Det ger omedelbar verkan att läsa! Man blir starkt medveten om kärleken den tillhör alla!
2023-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP