Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kanske lite skruvad version av min gamla vanliga varierande affirmations-strategi ... Men det är ju som det är och du är ju ännu inte här ... Tidigare publicerad här i maj 2013


Ibland vill jag bara få bli ...

... lämnad ifred
och slippa tvingas 
att lyssna och ta in
allt som händer och sker ...

Vill helt enkelt ej
längre vara med!

Ty när inte orden
förmedlar annat än
svartsynta nyheter
om ständigt nya
tillkommande djävligheter ...

Där antingen mänskligheten
varandra mördar och slår ihjäl
eller jorden själv
vrider sig i plågor
spyr eld och aska
bland allehanda
helvetets varierande lågor ...

Då uppstår för mycket
tankar och funderingar
emedan avsaknaden av
tillgängliga svar
på alla frågor 
som väcks inom
till slut är det enda
som finns kvar ...

Det är precis just då
som jag önskar 
att det bredvid
knappen där vi slår på
den verklighet som är,
kunde materialisera sig
en brytare 
som allting stängde av ...

... och som satte på
den verklighet 
jag allra helst vill få ha ...

Den verklighet
där världen består
blotta bara och endast
av det Universum
vars utgångspunkt
utan några som helst undantag
utgörs av det perfekta ögonblick
vilket fångats av
sådana som du och jag ...

Du som är den dig
vilken är alldeles perfekt
och bara ämnad för mig
och jag som är den mig
som likaså är bara ämnad för dig ...

Ty när du är med mig
känns det som om världen
blir så mycket lättare
att lyssna in
och ta till sig
än när du lyser 
med din närvarande frånvaro
i mitt liv ...

Det känns så ensamt
och kulet i tillvaron utan dig
att det får mig att krypa ihop
i ett litet hörn
och känna mig som en 
synnerligen övergiven
jämväl överbliven 
bortglömd nallebjörn ...

- Fryser ...

... önskar bara somna om
och få vakna igen
först sen
när jag säkert vet
att du är där
och har blivit
en del av min verklighet ...

Och jag får känna
din kropp och själ
nära, nära tätt intill

Där känslan du förmedlar
förmedlar att du kommit
för att förbli med mig
eftersom du mig vill
lika mycket
som jag vill hela dig ...

Sedan får resten av världen
gärna återuppstå igen
ty med dig 
blir hela världen oavsett
åter min vän ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-04 04:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP