Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


med rökdoft


Den bästa högtiden


Påsken började med våren

jorddoftande blåsippsknoppar
i fuktig mossa på köksbordet

påskriset med mammas hemgjorda
små påskkärringar
av bokollon och filtbitar

Mamma älskade påsken

hon klädde ut oss till kärringar
med huckle, kjol och förkläde
vi gick runt i husen
och hoppades på godis

Rökdoften
från påskeldens
bolmande eldsflammor
trängde in i våra näsborrar

där den har bevarats sedan dess

Alla spännande-
vissa farliga-påsksmällare
de handmålade påskäggen
påskkorten i brevlådan

påskmusten
som smakade himmelskt
var ett måste som alltid fanns

Ja påsken var härlig
bättre än julen
Jesus hann både dö och uppstå
fick vi veta i söndagsskolan

det kunde inte bli bättre




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-05 23:27



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
En fin och ömsint diktat.

2023-04-06

  SatansSon VIP
morsan spökade ut mig till påskgumma då jag var fem.
2023-04-06
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP