Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Jaget ser sitt själv uppfyllas av själen och anden i sin kropp. Väcker harmonin och blir i samklang med nuet i balans.


FRUKOST FÖR SJÄLEN - ÄLSKA STUNDEN


dricker te av nypon, hibiskus och kvanne
kryddat med kanel och kardemummas sötma 
det hembakade surdegsbrödet rostas frasigt
brer med smör och svensk honung så njutgott 
intar sakta avsmakar varje tuggas fulla arom

inväntar kroppens svar på frukost för själen

jag lapar strålar
från solens varma bröst
likt ett nyfött barn
likt en åldrad kvinnas sista
längtan efter livets ljuva sötma

kroppens alla sinnen har frukostmöte

där kommer glädjen inför livet
där jaget väntat in hela sitt jag
självet, själen, anden, kroppen
då alla har samlats är jaget redo
redo för att möta dagen i ljus

inte längre, aldrig mer tyngd av då
ett nu söker nytt nu - älska stunden

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2023-04-11 07:13



Bookmark and Share


  Livet1
"jag lapar strålar..." en underbar vers.
2023-04-18

  Susen VIP
Åh en underbart livsbejakande text! Bokmärke
2023-04-16

  Bodingen VIP
Det var en frukost som hette duga, något bättre än min med bara kaffe och snus!
2023-04-16

  Margit Grell
En underbar text om konsten att leva
i nuet!
2023-04-12

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som förmedlar livskraft och livsglädje.
2023-04-12

    Påfågel
carpe
diem
!
2023-04-12

    Sefarge VIP
Livsbefrämjande skrivar-ko(n)st!
Fru-kosten(även för alla o envar)
Så viktig början för humöret och
magen.Hela den långa dagen!
;)

2023-04-11

    Lena Söderkvist VIP
Snacka om att dela med sig av sin sköna stund. Här tillåter du dig att ta sats, och det är många som skulle behöva göra precis så. Ljuvligt.
2023-04-11

  Stisse
Underbar livsbejakande dikt. Fick ett euforirus när jag läste din dikt. Så viktigt att ta tillvara på det dyrbara i livet.
2023-04-11

  Blomma-Stjärna VIP
Underbar poesi - jag lapar i mig den i skymningen. Jag läser igen o njuuuter. Tack för glädjestunden!
Bokmärker!
2023-04-11

    Max Poisé
Att ha förmågan att älska stunden är en fin förmån som många omedvetet nonchalerar. Det är från den stunden ögonblicket skapas och etsar sig fast som ett vackert nostalgiskt minne som skänker energi och tilltro till livet.
2023-04-11

  Koloristen
"jag lapar strålar
från solens varma bröst
likt ett nyfött barn"

-Här fås det till det ordentligt.

SOL!
2023-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP