Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte om troll. Den här hydran är religionens månghövdade fula hydra.


TILL ANGREPP MOT HYDRAN!

.
.
.
.
.
Jag reser nid
jag reser nid
blodet är i oro FÖRNUFT kallar till strid
broder syster till handling skrid!

Höj Voltaire! Slut upp i ledet ingen bredvid
Krossa det skändliga! Vidrig hydra från forntid

Jag reser nid
jag reser nid

Maning till strid
maning till strid

Religion är opium religiös mental invalid
gudsträlen behöver hjälp borta och hemmavid
"Andlighetens" slumfavelor lever på lånad tid
stanken av bibel kors totem slipper vi i sinom tid
när oGud försvinner får vi frid får vi frid

Så jag reser nid
jag reser nid





Fri vers av Tidsljus
Läst 338 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-16 21:40



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Religion är tron på det
som ingen vet
2023-05-01

    Schipperke
Vanliga religiösa har jag inget emot. De är naiva och lättlurade. De är harmlösa. Extremister och fundamentalister som vill tvinga folk till underkastelse och resignation reser jag gärna nid till. De är nidingar.
Du beskriver dig som lite hobbit. Kan du få in Mordor i dikten? Den är krigisk och ska inspirera kan du inspirera mot orcher, alltså orcherna ska vara idiotreligiösa galningar.
2023-04-22

    Askanden
fina rim
än dock utan rim
och reson

angrip gärna religionens hydra friendo
jag skulle
aldrig aldrig aldrig
benämna mitt sufiutövande
för något så gement och missbrukat
som "religion"

mig drabbar det inte ett dugg
2023-04-18

    Sefarge VIP
Jaa livet är ett väldans resande
En del reser även ragg och
andra reser till Thailand
Trots allt?
;)
2023-04-18

    Påfågel
religion
kollektiv
sinnessjukdom

musikbandet
Bad
Religion!
2023-04-17

  Emanuel Sigridsson VIP
En text som reser i uppror där omkvädet i min läsning lägger en fornnordisk andedräkt över texten. Och är det något som det här upproret gör, så fungerar det. Det är tydligt och klart vem som är adresserade. Allt paketerat i ett fungerande språk.


2023-04-17

    Tidsljus
KROSSA det skändliga!!!
2023-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Tidsljus