Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skratt

Varje sinnestämning har ett skratt.

Det finns ett personligt skratt...
ett skratt som kommer inifrån själen;

Och så finns det ett rullande skratt...
ett skratt fyllt av
en oändlig lycka.

Och så finns det ett vulgärt skratt...
ett skratt fyllt av trumslag.

Och så finns det också ett skratt
som hörs av den som skall avrätta någon
Du vet... en kort stund innan….
Oh!
så sött…..!
Men, det är ju ett hånskratt.



© Ilana Edner




Fri vers av Ilana
Läst 373 gånger
Publicerad 2004-11-03 09:28



Bookmark and Share


  Jenny*
Härligt skrivet. Gillas skarpt.
2004-11-06

  Pojken i Svart
och även jag log när jag lästen denna text... en bra och välformulerad analys av skratt...
2004-11-03

  Pica pica
Jag läste din dikt och kom på mig själv sitta och le... Det verkar som att skratt smittar även skrivvägen :-) Tack för leendet!
2004-11-03

  Rachel Roth
som inspirerar...önskar oss alla ett sådant där rullande härligt skratt idag....
2004-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Ilana
Ilana