Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetisk molekylärbiologi

Vi minns alla
bakterier som levde i
krumelurerna Ida hade i örat
mikrober
de säger att människor i olika delar av världen
har olika typer av herpesvirus
om herpes smittar som jag tror det smittar
har vi osvenska herpesvirus i munnen?
vi har vänt världskartan in och ut
Låt oss skåla för självreplikerande kolvätemolekyler
som kan krypa
må vi använda dem för liv och fåfänga
inte för vapentillverkning




Fri vers av A. Ostsee
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-14 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Ostsee
A. Ostsee