Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade

 

 

I

Älskade

ditt namn är Vinter

 

ditt namn vilar i björnens drömmar

och i lämlarnas andetag

under jorden

 

Älskade du

som vandrar med trygor

över skaren

 

i riktning mot sjön

där rödingen bor

 

du som söker vistets eld

och kittelns salta kaffe

strövrenens mule

och fällen att vila på

när natten kommer

 

II

Älskade fjäll

 

Älskade himmel

 

Dagen är inne

 

 

världen är vit

som fjällens ripor

 

lågorna dansar

över knastrande ris

 

och sjunger för den

som vill lyssna

 

III

Älskade

 

du som sökt dig

bort från världen

för att söka frågorna

vid eldens djup

där allt lever

 

älskade

 

du som vänder blicken

bort mot de höga bergens

mjuka drakrygg

för att leta svaren

i öde marker

 

IV

Älskade du

 

Älskade barn

 

mitt i världen

 

Ditt namn

är Vinter




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-24 22:06



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint om en älskad årstid
2023-05-26

  Minkki VIP
vacker, bara så vacker
2023-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP