Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou, äldre text nu med ljudfil. (OBS! En något satirisk betraktelse av sommarsemestern)


"Semester!!"

 

Den så vackra stranden
den ligger öde
där invid ett hav
som ligger spegelblankt
vi känner nu hur solen
börjar att värma
det är en härlig morgon
så sakrosankt
 
ja det känns nu
hur livet återvänder
detta är en underbar tid
som är unik
det känns som att tiden
stannar upp
när vi bjuds på en
ljuvlig sommars estetik
 
vi ser hur den nya dagen
vaknar upp
vi som nu kan ta
en dag i sänder
vi hittar små och nya
spår i sanden
och även en del avtryck
utav händer
 
nu kommer alla
skrattande små barn
ljud som blandas med doften
utav tång
vi kan nu se hur havets
spegel bryts
till kompet av årets
egen sommarsång
 
det mjuka sorlet
blir snart till skrik
och vi kan nu se alla solstolar
bilda kolonier
vi hör nu plötsligt barn
hysteriskt gråta
snart krävs det troligen
familjeterapier
 
massorna av mänskor
fyller stranden
och i den goda maten
blandas sand
man hör hur mammor
bannar pappor
några barn står nu ensamma
där på land
 
oj nu börjar mörka moln
att färga himlen
och ett kyligt regn
har börjat falla
hela idyllen blir plötsligt
till ett kaos
jo då ...en sommar
den berör oss alla
 
vi ser hur stranden
börjar att tömmas
och överfulla bilar fortsätter
att fyllas
ja där blandas hinkar
med sandiga små barn
man hör plötsligt hur hösten
börjar hyllas
 
detta totala kaos
som också föder grälen
jo visst nog är semestern
”alltid härlig”
men nu är det ändå bara
fyra dagar kvar
en väntan som i och för sig
kan bli tämligen förfärlig
 
men snart så är det
äntligen måndag
ja och då ska åter
"selen" sättas på
ett helt nytt arbetsår
tar då sin början
så till den "härliga" semestern
säger vi hejdå
 
Copyright © AndLou



Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-13 13:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Själv flyr jag ut på sjön långt bort från stranden
2023-06-14

  Öknens Ros VIP
Semestern blir inte alltid som man tänkt sig. :-(
2023-06-13
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP