Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


som ett hån


Idyll


Vilken idyll ni bor i
fick vi ofta höra
när vi bodde på landet
med naturen inpå knuten

utifrån kunde det ses så
men vi som bodde där
visste hur det var

Pappas treskiftsarbete
för att klara gården
tidigt uppe sent i säng
alltid slit med det ekonomiska

mammas kämpande
med bakning och matlagning
nästan inget handlades
allt skulle hämtas från gårdens lotter

Hela året var indelat efter
odling och plantering
sådd och skörd

det fanns inte mycket tid
däremellan

Visst
vi barn såg väl till att ha roligt
vi kröp i hässjorna och sov på höloftet

i skymningen cyklade vi

Men när någon en gång påpekade
att den vildvuxna gräsmattan
såg idyllisk ut

upplevde mamma det
som ett hån






Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-06-14 06:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
Intressant skrivet för mig som inte upplevt samma.
2023-06-20

  Cikoria Blå VIP
Fint skrivet. Lite likt min uppväxt.
2023-06-16
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP