Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan väg

Min hjärna är ett eget universum 

med sina stjärnor och svarta hål 

 

Jag går på trekvart utan väg 

Läkarna skakar på huvudet 

 

Mina fötter är okompatibla 

den ena vill dra iväg med strida steg

den andra vill inte gå någonstans

Ändå pussar stortårna varandra varje morgon 

 

Min hjärna och mina fötter 

lever som pol till pol

Fötterna kan inte leda hjärnan

och hjärnan kan inte styra fötterna




Fri vers av Ohemulen VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-15 19:23



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
mina tankar får ohämmat spreta iväg
behöver inte ens svamla ord
bara njuter av dina rader
finfin poesi
tack
2023-08-22

  Ulf Carlsson VIP
En humoristisk pastisch på ett modernistiskt tema i svensk poesi, t.ex. Lindegrens "Mannen utan väg", Gullbergs "För vilsna fötter sjunger gräset" och Lagerkvists "Det är vackrast när det skymmer".
2023-06-16

  Emanuel Sigridsson VIP
Tjusigt!Rakt in i verkligheten. Väl fångat!
2023-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Ohemulen VIP