Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synlig

Min själ började flyga fritt under utställningen. Mitt huvud fungerade utan ansträngning. Mitt hjärta log.

Efteråt gick jag till museirestaurangen. Ljust, tyst, svalt. Vi satt vid fönstren som på en buss, en vid varje bord med ansiktena framåt. Vi tittade ut på båtarna som ljudlöst gled förbi. Maten kom och den var god.

Framför mig sitter en äldre man helt absorberad av sceneriet utanför fönstret. När han krånglar av sig koftan ser jag hur söndervärkta han svullna händer är.

När jag nästan ätit upp kommer en flicka, kanske tolv år gammal, fram till mannen framför mig. Hon börjar tala franska med honom. Han reser sig för att ställa sin tomma kaffekopp i diskstället. Han ser mig och ser helt förbluffad ut, säger "Bon appetit" till mig. "Tack" svarar jag på svenska.

När han fått på sig koftan önskar han mig en fortsatt trevlig dag på franska. "Detsamma" önskar jag tillbaka på svenska.

När jag kommit ut struntar jag i bussen. Promenerar längs vattnet helt synlig för första gången på lång tid.




Prosa av Ohemulen VIP
Läst 691 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2023-07-07 11:31



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Den där historien målade upp bilder i mitt inre. Väldigt bra skrivet och intressant.
2024-01-03

  Kungskobran VIP
Härligt fantasifull text,älskar den
2023-10-04

  Mow Dean VIP
Jag läser och tänker på känslan att bli sedd. Fint skrivet.
2023-09-05

  Louise Sparring
Fin, lite gåtfull text som har en oändlig lätthet och ett lugn i sin ton samtidigt som den är spännande att läsa.
2023-08-10

  christian hüls VIP
fler frågor väcks i mig än jag får svar
frågor som nyfunna eller gamla goda vänner
2023-08-09

  Respons VIP
Spännande titel. Bra beskrivning av ett möte med både sig själv och en främling.
2023-08-07

  Ulf Carlsson VIP
"Utställningen" kanske var av Marc Chagall eller någon fransk symbolist, aom brukar få själen att börja "flyga fritt"?
Visuell och sensitiv text.
2023-08-02

  Elaine.S VIP
Jag fullkomligt älskar texter som skapar bilder och därför älskar jag den här läsningen. Alla små till synes oviktiga eller självklara detaljer berättar så mycket fakta så även om texten är kort så är den otroligt innehållsrik. Så bra.
2023-08-02

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket välskriven berättelse som
bjuder in, och gör läsaren delaktig;
ljus och hoppfull avslutning.
2023-07-27

  christian hüls VIP
Som om jag är med, ser, känner, hör allt, och så slutet, underbart!
2023-07-17

  Emanuel Sigridsson VIP
Fin komposition med ett avslut som tar höjd!
2023-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ohemulen VIP