Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad och drömmar

I

Saknar stenarna

och skogen med mjuka mossor

 

saknar dina berättelser

från de heliga kvinnornas land

 

och från vandringarna

längs mörka stigar

 

med vatten från sjön

i målade lerkrus.

 

 

II

Saknar dig

för eldens skull

 

den i ditt hjärta

den som är hoppet

 

om att en gång

släppa taget

 

och gå, bara gå,

barfota mot horisonten.

 

III

Saknar din röst

saknar din doft

 

saknar sagorna

vi flätat tillsammans

 

under trädens skugga

och vid köksbordets rykande te

 

och saknar drömmen

om att en gång

 

också få se upp mot himlen

när natten fallit på

 

se upp mot evighetslandet

tillsammans med dig

 

för att se stjärnor

och vara varandras

 

ljus och närhet

i skogen med hemligt namn

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-18 14:38



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om stor saknad
2023-06-19

  Magdalena Eriksson VIP
vackert. tänker att det är en gåva att få uppleva denna djupa saknad. dikten ber inte om tröst. den bara rinner som kärlekens tårar.
2023-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP