Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FJÄRDE HÖRNSTENEN


ODLADE STENKAST

När minnen livnär,
framtvingar det oförklarade att vara självklart.
Och vad som anstår vårt värde kommer Viljan att följa.
Så lite det krävs att ge liv.

*

Men när minnen illa skär:
Sökte en medkänsla, fick kalla, okunniga ord
till ett tomt skal där en oförändrat upplyst borde bo.
Så lite det krävs att ge död.

*
Du. Existens:
Minnets samlade resultat från levda stunder, lyss:

Våra liv handlar om att förtjäna vår identitet.

Härled din närvaro med vår lämnade tillvaro,
häromkring tillåt insikternas sötma bli motgiftet.

Här. Vi kan rensa felen och vända världen rätt för oss.

Rygga aldrig tillbaka!
Skyll inte tveksamhetens kedjor!

Men, finn vår repulsion mot ideal utan den normala insikten:
Inne i de andra Världarna visas all vår olikhet klarlagd.







Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2023-06-20 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP