Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PERSONGALLERIET 7

"Du ser så ledsen ut."

Ser dig ibland osäker, eller oftast med en spelad säkerhet över dig själv, beroende på dagsformen och dagens serverade inbillningar. Du vill inte bli mallad, klart att det är tråkigt, men du är "normal" och med på samhällets alla spelregler för att undvika konflikter och hålla med om allra senaste gissande rön...

Skaffa en spegel, sa de till dig redan som barn. Se ditt fula nylle stirra tomt tillbaka och skratta och gråt. Vi är en finare sort än du. Deras blickar var tvärsäkra över dessa två olika lagda livslotter: Vinnare och förlorare. Allt är ändå bara tom status, smutsiga pengar, äcklig sexualitet, falsk religion, brist på livgivande kunskaper, samhällslögner alltihop, det är allt de svagas genomskådade livlina har att dra i. Detta är vad de lurade och kontaminerade finner att så enkelt få köpa nere på botten. Mängden av pengar och meningslösheter tolkas vara hårdslående bevis på din plats och klass i samhället... Ett falskt statustänkande enligt senaste gamla mode bland ohyran vilka lever på rutten yta och nonsens.

"Det är djungelns lag. De starkaste överlever."

Du kröp ner till ynklighetens normalitet ute i det kontrollerade samhället likt så många andra stolpskott före dig. Där fanns skyddet att kunna gömma sig bakom med att vara rädd och kalla det för ödmjukhet, att vara okunnig och kalla det för tro, att vara ful och äcklande i gemenskapen och drivas till förnedring och död i ett plågande nollsummespel. Du söker bekräftelser likt en hyllesnok och döljer dina få friska tankar från att synas så det inte kan provocera fram faktumet i dig att du verkligen är helt blåst på konfekten.

I likhet med åtskilliga länder så ställs två normerande beteenden byggda på nonsens och oinformerade åsikter mot varandra i ett falskt val. Där du får mest fördelar finns dina fixeringar vilka fängslar dig. Du är en simpel människa.

Men, saker kommer att förändras. Skenbar moral i en bottenlös dumhet ger alltid en stark motreaktion till sist. De vilka har sålt sig för sketna baksluga ord kommer att straffas.

Korthuset har redan börjat falla.

"Det ordnar sig alltid. Så är det. Den som sa det han var det."

Du tänkte lite grann över hur ditt liv verkar bli serverat framför dig. När du var ung så förstod du exakt ingenting. Du är ju inte en dålig människa egentligen, men du har några små krackeleringar i perfektionen. Precis som alla vi andra. Det finns problem med den mänskliga faktorn i alla frågor och svar, men vi är långt mer än denna ynklighet i tanke vilken sliter sönder i onödan.

Fly från mentala fängelser vilka saknar grund i Verkligheten.

Det är aldrig för sent innan det är för sent.




Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2024-04-07 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP