Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är daterad till 1 maj


Prins von Vettet

rör mig lealös
genom mitt sinnesslott av ofärdiga
saker och ting
torn och tinnar
lämnar avtryck spår där jag varit
igår eller var det idag
bakom
sträcker sig träden mot solen
eller himlen
ingen vet
men fåglar skrattar
min matkasse skrapar
jag skulle bara ha en enda liten grej
men jag ger för mycket
tar för lite
har de sagt
utan att känna mig sedd
mild och besvärad
innanför hallen värker jag
i andetag värker jag
uppgifter skjuter jag
framför mig omkring mig
tills de faller i massgravar jag glömt att jag grävt
till musik spenderad i vemods timmar att välja
man kan inte helt enkelt bara
diska
duscha
laga mat
tvätta klart
gå i trappor
tömma tumlarna
rulla tummarna
byta rum
plantera om
utan ett soundtrack
kan jag aldrig släppa dammarna
spela gråtens hjärtärliga groll
känna ångestens glow
med texter jag inte alltid förstår
men jag ger för mycket
och tar för lite
den här jävla filmen mitt liv är
medans jag zoomar ut
ett skämt i tredje person
tystnad tagning
världens längsta minut




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-22 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling