Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


djurens heliga tid


Skymningsdans


Jag hann knappt
påbörja promenaden
under månens skära

innan jag noterade dem

mängden getingar
svärmande kring trädet
i sin skymningsdans

När jag korsade gärdet
följdes jag av tordyvlarna
flygande i skymningen

zum-zum vid min sida
tills jag lämnat deras revir

Då jag fortsatte
genom skogsdungen
hörde jag det bekanta
ko-ko

göken nere vid sjön
sjungande sin kvällsserenad
för den som gitte höra på

Jag fylldes av vördnad
och insikt
att jag var på finbesök

Kom inte här och stör
förnam jag

nu är djurens heliga tid




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-29 05:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djuren bjöd på en serenad, något man inte upplever om man bor i en stad…
2023-07-06
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP