Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


EN MÅNDAGSKVÄLL I JULI

 

När nu vinden
leker runt i träden
där strax ovan
Blåbärsbäckens fall
det går en viskning
över myrarna
som skapar ett
egendomligt kall

jag ryser av en saknad
där i kvällen
här som mina förfäder
har gått
inget har någonsin
berört mig så
som denna märkliga
känsla jag nu fått

där jag nu sitter
på verandan
och ser hur träden
speglar sig i dammen
då hör jag plötsligt
röster ifrån förr
just där deras namn
en gång ristats in i stammen

ja det är en vacker
måndagskväll i juli
just när en sommar
känns som bäst
så när snart solen
sakta sänker sig
bjuds jag av mina förfäder
…till fest

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-03 18:55



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Så fint i röst och dikt. Så bra rytm när du talar till texten .
2023-08-01

  Kungskobran VIP
Jag hör hur förfäderna pratar till dig i denna fina dikt och bild
2023-07-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP