Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När cancerdomen fallit


Cancer

Här har jag kallat mej skinnskalle
större delen av mitt vuxna liv
men egentligen har det ju varit en lögn

För visst har jag haft hår
hela tiden

För att leva upp till vad jag kallat mej
har jag ju varit tvungen
att raka skallen

med jämna mellanrum
med rakhyveln
med ett ett fast grepp

Men nu är det slut på det

Nu kommer jag inte behöva raka skallen
på ett bra tag
Nu kommer jag vara naturligt skallig

Inte på grund av ålder
utan på grund av cancer


(Öland, maj 2023)
https://www.facebook.com/thomazforfattare




Fri vers av Thomaz Ransmyr
Läst 65 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-12 09:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Har upplevt detta med far, mor och barndomsvän. Tänker på dig!

2023-08-24

  Page Goldenboy VIP
uppskattar det med papper och penna
ger självklart liv till verket
och hoppas allt blir bra
2023-07-23

  Thomaz Ransmyr
Det där var bara början. Nu är jag mitt i behandlingen. Hoppet är gott, men smärtan är ond.
2023-07-13

    Ohemulen VIP
Beklagar. Men håret kommer tillbaka efter behandlingen. Kanske struntar du i rakningen då :-)
2023-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Thomaz Ransmyr
Thomaz Ransmyr