Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På cancersjukhuset

23/6 2023. På cancersjukuset.

Jag är inte närvarande
fast jag varit här hela veckan

Jag följer, inspekterar, iakttar
både mej själv och andra

Bemöter den kärva verkligheten
genom nån slags overklighet

Svävar fram med dunsande steg
Försöker ge cancern en känga
genom att stampa vidare
som om den inte fanns
genom att trampa på den
med mina grova och tunga kängor
till jag själv tror att den inte längre finns

Men plötsligt tilltalar nån annan patient mej
Jag vaknar upp & ser mej omkring
Som i ett töcken
blir jag del av samma värld som alla andra
som också bor här
i verklighetens sjukhus
& inser att jag också är en av dom
En av alla andra
i denna ytterst, verkligt påtagliga
overklighet




Fri vers (Fri form) av Thomaz Ransmyr
Läst 75 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-16 22:32



Bookmark and Share


    Mackan 1966 VIP
Känner igen känslan. Hoppas du är bättre nu
2024-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Thomaz Ransmyr
Thomaz Ransmyr