Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är på väg ut igen

snart har mina händer glidit ur dom tunga

bojor efter alla år av fångenskap jag börjar 

 

känna frihetens vind i mitt ansikte mer

och mer igen det känns så skönt efter allt 

 

att kunna se in i friheten mot framtiden 

och börja njuta av nuet av lättnad i tanken 

 

för allt har känts så tungt på sista tiden att 

leva med tanken av allt där utanför men nu

 

är jag snart där ute igen det var  så länge sedan

men nu har jag kommit så långt med mej skälv 

 

jag har kommit i fatt verkligheten och mej skälv 

jag är på gång nu  jag vet att vägen till baka är

 

lång men jag tänker kämpa efter bästa förmåga

med näbbar och klor för att följa vägen ur min 

 

fångenskap samma väg ut som tog mej hit kanske 

finner jag nya vägar hem till mej skälv igen det är 

 

mitt hopp att livet ger mej en chans som jag skälv 

vägen till baka måste jag finna skälv jag vet det 

 

jag vet det för det enda jag vill nu är att gå hem igen 

där jag växte upp och nötte minna första skor 

 

 




Fri vers av den nakna poeten
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-07-14 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten