Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Försoning?*




Det är de olösta konflikterna
man bär inom sig med en
vaktstyrka,som kommer in
i borggården,går runt,runt.

Och blir avlöst av en annan
vaktstyrka. Så fortsätter det
hela tiden,hela tiden,med
de olöst låsta konflikterna

Fångna i sig själva,tills en
dag kommer förhoppnings
-vis med förlåtelse.

Och silvertärnan far över en
bland susande vass där man
sitter vid bryggkanten i den
näst intill stilla spegelblanka
aftonen

Med tillvarons insikt
fladdrande innanför
förlåtelsens lyktsken

Och känner- Jaa det är dags,
dags att dra vidare. ..

Till en ny morgondags
befriande Soluppgång.











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-15 07:45



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Oavsett som fånge eller fri bevakar man sitt tror jag.
Av hjärtat förlåtelse där man reder ut om problem som sker, har skett, tycker jag är som en fin handling där den fångne blir fri.


2023-10-11

  christian hüls VIP
tack för en fin dikt
den gav mig en impuls
vaktstyrkorna fick ledigt för gott
2023-08-09

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet med hopp om befrielse från gamla bojor.
2023-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP