Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om kvennor som gillar den typen av igenkänning som Miorna Skäringer och Thörnblom bjuder på


Kvinnoförfatteri i boomerformat

Det bästa en boomer av honkön vet
är författarkvinnor som skriver om det
som är fult och snett i en kvinnas liv
och om barnen som krånglar och står i

hur hon gråter ner i sin chardonnay
vid problem med fjärren till svt-play
när en kvinna törs skriva om allt som står på
ja då trivs Agneta och Karin som få

och de minns ett Sverige som det var förr
om hur pojkar stal äpplen och busringde dörr
och flickor sprang runt med hopprep i hand
i det forna Sveriges förlovade land

för när någon törs måla ett sådant porträtt
ja, då viftar volangärmar oförberett
och utropar muntert med vinglas i hand
sitt medhåll till Yvonne och Marianne






Skapa | Skriva av Månfare VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-25 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP