Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konsument

himlens gloria anfaller
välsignar med våld
min kaffekopp

belyser dammet
det stryks bort med ärmen
nödlösningen är konstant mörker

jag äger en trillion lampor
antika och nya
varje söndag föds en ny
varje hörn befolkas av en fé

maximalist? javisst!
lycka är att ha
ett skåp med allt
lilla sjöjungfrun avundas mig

söndagen stundar
plånboken värker
ber om nåd
men loppisen lockar

allt nytt är uselt
hellre solida, äkta möbler
än dyr plywood från ikea
trä var bättre förr

idag är allt mixat
återvunnen träflis
trådfleece
nytt skräp av gammalt skräp

Nej jag tar hellre gammal mässing
handsnidat trä
solida papplådor till och med
bara de är från tiden innan "planned obsolescence"
den riktiga miljöboven
soplaviner av trasiga nyheter
pengamaskinen vi alla hatar

Jag har hört att kylskåp har wifi nuförtiden
bara tanken gör mig trött




Prosa av Månfare VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-28 08:20



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Sista stycket är helt eminent.
Överdigitaliseringen av allting.
2023-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP